Bezig met laden…

Praktisch effectief vergaderen

Hoe maak ik mijn vergaderingen prettig èn effectief?

Er wordt veel vergaderd en ook zeer veel gemopperd over vergaderingen: zonde van de tijd, voegt niets toe, wat heb ik er aan? Toch is het een belangrijk middel om mensen en teams aan te sturen en te leiden. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat de deelnemers wel met plezier naar de vergadering komen? En dat de vergadering iets oplevert waarbij iedereen het gevoel krijgen dat ze er echt moeten zijn omdat ze anders iets missen?

Deze training gaat in op een aantal aspecten die volgens onze jarenlange ervaring essentieel zijn om een vergadering effectief en plezierig te maken. Uiteraard ligt de focus op tips & tricks en hoe je die in jouw situatie kunt toepassen.

Doelen van deze training

  • Je begrijpt welke factoren belangrijk zijn voor een succesvolle vergadering en hoe je die kunt invullen.
  • Je leert hoe je effectieve besluitvorming in een vergadering kunt vormgeven.
  • Je leert procesmatig naar een vergadering te kijken en hoe je daar op effectieve wijze jouw bijdrage kunt leveren.

Werkwijze

Tijdens deze training staat je eigen praktijk centraal. Met behulp van een aantal praktische tools ga je ervaren wat voor jou werkt en wat niet. Werkwijze is steeds sterk interactief, de theorie is daarbij ondersteunend.

Samen met je medecursisten ben je elkaars oefenmiddel. De training sluit je af met een eigen plan van aanpak, waarmee je de volgende dag aan het werk kan.

Deze training kan zowel op een externe locatie, in company of online worden gegeven.